Защо да добавим протеинов шейк към диетата си ?

Posted by Fit Factor 16/06/2017 0 Коментари

Суроватъчен протеин е една от най-популярните хранителни добавки.  Този продукт може да направи чудеса за вашето здраве. От растеж и възстановяване до  увеличаване на  енергията и загуба на мазнини . Многобройни проучвания са установили, че суроватъчен протеин  притежава анти-ракови и противовъзпалителни свойства. Когато се консумира редовно, помага за предотвратяване на заболявания, намалява загубата на мускулна маса и ускорява възстановяването между тренировките.

 

 

 

Какво е суроватъчен протеин, и от кого се използва?

 

При производството на сирене след като се отделят твърдите частици от млякото, остава една течност която нашите баби наричаха цвик или суроватка, чрез различни методи на изсушаване от тази течност се получава суроватъчният протеин на прах. 
Преди няколко години, суроватъчния протеин е  бил използван само от спортисти и културисти. Днес, все повече и повече хора започват да разбират невероятните ползи за здравето от суроватъчния протеин. А най-хубавото е че може да си го набавим като хранителна добавка под формата на прах без да е необходимо да изпием 8-10 литра цвик за една доза:-)
За разлика от други видове протеин, суроватката съдържа всички аминокиселинии и е един от най-добрите  източници на аминокиселини с разклонена верига (BCAA).

Когато се комбинира с диета и упражнения, суроватъчният протеин помага за изграждането на чиста  мускулатура ,без  излишни мазнини. Тази добавка е чудесена за хора, които са на диета за изчистване на мазнини, но в същото време искат да запазят мускулите си и кожата им да не увисне при сваляне на килограми.

Когато се използва като хранителна добавка към храната, той може да Ви помогне да увеличите дневния си прием на протеини, без добавянето на голямо количество въглехидрати и мазнини във вашата диета. Като цяло, суроватъчен протеин на прах съдържа по-малко от пет грама въглехидрати в доза, а в някой продукти като например  FF 100% whey protein въглехидратите са по малко от 1 гр в доза и почти 0г съдържание на мазнини. Тези добавки са с ниско съдържание на лактоза. В зависимост от целите, се използват комбинаций от суроватъчен протеин изолат, суроватъчен протеин концентрат, или суроватъчен протеин хидролизат.


Ползи за здравето от суроватъчен протеин.


Спортистите не са единствените, които могат да се възползват от суроватъчния протеин. Тази добавка е доказано полезна за хора от всички възрасти.

Ето и някои от основните му предимства:

  • Укрепва имунната система
  • Помага при  сърдечно-съдовите заболявания
  • Спомага за намаляване на теглото
  • Помага за запазването на мускулната маса
  • Подобрява времето за възстановяване след интензивни тренировки
  • Понижава нивата на лошия холестерол
  • Намалява възпаленията в организма
  • Увеличава размера на мускулите и силата (при по-големи дози)
  • Допринася за синтеза на протеини

Суроватъчният протеин намалява глада и апетита чрез потискане на производството на грелин,  хормонa на глада .За оптимални резултати, използвайте FF 100% Whey protein.Този продукт е възможно най-пречистен от лактоза, мазнини и въглехидрати. Добавени са пребиотици и пробиотици което значително подобрява усвояването му от вашият организъм. Използвани са само натурални и безвредни овкусители и оцветители. Изследванията показват, че суроватъчен протеин подобрява ставни и мускулни  неразположения, повишава метаболизма и намалява свободните радикали.


Суроватъчния  протеин е с висока хранителна стойност и може да промени начина, по който изглеждате и се чувствате. Независимо дали искате да загубите мазнини, да се насладите на по-добро здраве, или да запазите мускулите си, суроватъчният  протеин, може да ви помогне да постигнете целите си.

 

Тази хранителна добавка се предлага под формата на прах и може да бъде смесена с мляко или вода .Можете да го използвате и за приготвяне на високо съдържание на протеини в закуски, палачинки, шейкове и нисковъглехидратни десерти.

 

Суроватъчният протеин на прах е наличнен в широка гама от вкусове, включително шоколад,  ванилия, горски плод и ягода. Той е лесен за приемане, което осигурява бърз и удобен източник на протеини и по всяко време на деня.