Качване на Мускулна маса - Да пия ли протеин за маса - Мас Гейнер или не??

Posted by Fit Factor 04/11/2018 0 Коментари

Ако целта ти е да качиш килограми несъмнено се чудиш трябва ли ти помощ - протеин за маса - мас гейнер?

Отричан от хард бодибилдинг средите, НО много използван от обикновения човек и начинаещият в залата.
Едните казват това са пари на вятъра, другите казват това е СУПЕР - работи и е много ефективно и лесно!

Кой е прав? Дали да си дадеш парите за това? Има ли нужда?
Отговорът скъпи приятели е - зависи!

ВАРИАНТ 1: Отдал си се на фитнеса и културизма, живота ти е тренировка, ядене, сън. Храниш се на всеки 2-3 часа, смяташ всички калории, протеин, въглехидрати, мазнини, витамини, микроелементи. -  Гейнер не ти трябва!

ВАРИАНТ 2: Работиш, учиш, имаш тежка физическа работа или тренировка, нямаш възможност да се храниш редовно, нямаш време да смяташ калории и да следиш всички макронутриенти. Искаш да изглеждаш добре, искаш да можеш да се покажеш спокойно на плажа без да те е срам че ти се броят ребрата. Не искаш да си Конан Варварина, но искаш да изглеждаш добре. Е как да стане? 

Ами става, гейнера е точно за това - няма да станеш мистър Олимпия само с него, но ти спестява време и усилия. Когато си начинаещ ти дава силен старт за да се мотивираш, да започнеш да тренираш и да вървиш напред, да навлезеш по-дълбоко в света на фитнеса и спорта.
Когато резултат има още след първия месец не е нужно да чакаш години! 

 

ВАРИАНТ 3:Не тренираш, не се храниш достатъчно, нямаш апетит и време, спорта не ти е приоритет но искаш да качиш килограми - мас гейнера е точно това което ще ти помогне най-бързо.

ВАРИАНТ 4:Боледувал си и търсиш нещо което да те възстанови бързо и да те върне във форма - мас гейнера може да бъде много полезен.