3 известни факта за зеленото кафе

Posted by Fit Factor 01/05/2018 0 Коментари

Повечето хора, които са пробвали някакъв всякакъв вид хранителна добавка за отслабване, обикновено са много скептични за всеки тип продукт, в който производителят твърди, че продуктът предлага резултат с минимални усилия и без странични ефекти.

Много от производителите на добавки за отслабване обикновено твърдят, че продуктите им свалят килограми с минимални усилия от страна на клиента без странични ефекти. Основният проблем при твърденията като тези е, че с течение на времето се оказва че това не е съвсем така. Една от малкото натурални хранителни добавки за отслабване, които са издържали проверката на времето, е екстракта от зелено кафе.

 

Има много изследвания, в които се казва, че не са открити странични ефекти при екстракта от зелено кафе. Използването на зеленото кафе е прегърнато от много професионалисти и диетолози. 3 са основните факта поради които екстракта от зеленото кафе е предпочитан от много хора:

 

1. Зеленото кафе съдържа големи количества хлорогенна киселина

За разлика от обикновените видове кафе, зеленото кафе е внимателно произведено от неизпечени зърна. Тези непечени зърна кафе обикновено съдържат всички активни съставки, необходими за ефективна загуба на излишно телесно тегло. Изключително богати са на веществ наречено хлорогенна киселина.

Хлорогенната киселина е вещество, което съдържа компоненти за контролиране на количеството мазнини, които могат да се съхраняват в тялото. Доказано е също че Хлорогенната киселина спомага за поддържането на нормална метаболитна скорост, както и на нормалната работа на сърдечно-съдовата система на тялото, като спомага за стабилизиране на кръвното налягане.

Неизпечените зърна кафе също могат да помогнат за намаляване усвояването на някои форми въглехидрати и захари от организма и по-голяма загуба на тегло.


 

2. Зеленото кафе има ниско съдържание на кофеин

Изследователите също установиха, че високата концентрация на хлорогенна киселина в непечените зърна в крайна сметка намалява концентрацията на кофеин в зеленото кафе. Това означава, че зелената версия на кафето, за разлика от другите форми на черно кафе, няма сериозен страничен ефект, който може да се дължи на високия прием на кофеин.

Приемането на твърде много кофеин е известно, че предизвиква бърз сърдечен ритъм при индивиди, които са чувствителни към стимуланти, които могат да причинят допълнителни проблеми със сърцето. Качественото чисто зелено кафе не съдържа високи нива на кофеин и следователно намалява всякакви шансове за такива странични ефекти.


 

3. Зеленото кафе съдържа силни антиоксиданти

Хлорогенната киселина, която се намира в зелените зърна кафе, има силни антиоксидантни свойства и помага да се неутрализират всички свободни радикали в тялото.

Както знаем основното свойство на антиоксидантите е унищожаването на свободните радикали в организма, като токсини, тежки метали, токсични съединения, които отделят отровни оксиди и застрашават организма със много болести. Антиоксидантите се свързват със свободните радикали и спират вредното им влияние върху организма. Нещо повече те не само унищожават свободните радикали, но и подобряват физиологията на организма, като го предпазват от вируси, бактерии, токсични вещества и подобряват имунната система.

 

Трябва ли да използвате екстракт от зелен кафе?

Екстрактът от зелени зърна кафе е чудесна добавка не само за да ви помогне да отслабнете, но и за да помогнете за поддържането на страхотно здраве и уелнес. Като цяло, в сравнение с всички други естествени билкови добавки за отслабване, които се предлагат на пазара, зеленото кафе се доказа като едно от най-добрите решения, които идват заедно с най-малкото странични ефекти. Имайте в предвид има огромна разлика в съдържанието на хлорогенна киселина в течният екстракт от Зелено кафе и мляно зелено кафе. Мляното зелено кафе и капсули не са толкова ефективни колкото течният екстракт!  Изборът си е изцяло ваш, но ако изберете да опитате екстракта от зелено кафе няма да сбъркате!