Зелено кафе за отслабване и много повече

Posted by Fit Factor 10/07/2017 0 Коментари

Какво е Зелено кафе?

 

Зърната "зелено кафе" са семена кафе от плодове на Coffea, които все още не са изпечени. Процесът на печене на зърна кафе намалява количествата химична хлорогенна киселина. Ето защо, зелените зърна кафе имат по-високо ниво на хлорогенна киселина в сравнение с обикновените печени кафени зърна. Смята се че, хлорогенната киселина в зеленото кафе има много ползи за здравето.

 

 

Зеленото кафе стана популярно за загуба на тегло, след като беше споменато от Д-р Оз през 2012 г. който го нарече "зеленото кафе, което изгаря мазнините бързо" и твърди, че не е необходимо упражнение или диета.

 

 

 

Как работи?

 

Както споменахме по горе, хлорогенната киселина в зеленото кафе има много ползи за здравето. Хората приемат екстракт от зелено кафе като хранителна добавка за затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане, болест на Алцхаймер и бактериални инфекции. Хлорогенната киселина в зеленото кафе влияе благоприятно на кръвната захар и метаболизма.

 

Зелено кафе при високо кръвно налягане.
Скорошни проучвания показват, че приемането на екстракти от зелено кафе, съдържащи 50 mg до 140 mg хлорогенни киселини дневно в продължение на 4 седмици до 12 седмици, може да намали артериалното налягане. При изследване направрно в Япония на възрастни с леко и нелекувано високо кръвно налягане, систолното кръвно налягане (горната граница) е намаляло с 5 mmHg до 10 mmHg., а диастолното кръвно налягане (долна граница) е намаляло с 3 mmHg до 7 mmHg.

 

 

Зелено кафе при затлъстяване.

Проучвания показват, че хора със затлъстяване, които приемат специфичен екстракт от зелено кафе пет пъти дневно в продължение на 8 седмици до 12 седмици, самостоятелно или съвместно с обикновен кофеин,  губят средно от 2,5 до 3,7 кг повече от хората, които приемат само плацебо или обикновеното кафе.

 

 

 

 

Защо екстрактът от Зелено кафе с Л-карнитин ще работи по-добре за вас от обикновеното Зелено кафе на зърна?

 

Когато зърната на зеленото кафе се изпекат или сварят, те губят цялата си хлорогенна киселина, ето защо течния екстракт от зелено кафе е много по-ефективен от просто смляните зърна. При борбата с наднорменото тегло и затлъстяването особено полезна се оказва комбинацията - екстракт от зелено кафе и л-карнитин.  Комбинацията от 2-те съставки действа синергично в посока за изгаряне натрупаните подкожни мазнини. Зеленото кафе засилва метаболизма и помага за освобождаването на мазнините от мастните депа в организма, а л-карнитина спомага освободените мазнини да влязат в клетъчните ядра където да изгорят, и да бъдат използвани за енергия от организма.