Защо не отслабвам?

Posted by Fit Factor 09/05/2018 0 Коментари

 

Защо не отслабвам? Пия хранителни добавки за отслабване, а не отслабвам, защо?

 

ВАРИАНТ 1

 

НЕ променям нищо в начина си на живот, ям си както си знам, не се движа и чакам хапчето да свърши цялата работа вместо мен!  - Това няма как да стане, избийте си го от главата и просто не си харчете парите за каквито и да е добавки и лекарства така няма да отслабнете. 100%

 

 

ВАРИАНТ 2

 

Хормонални проблеми – при хормонален дисбаланс е изключително трудно, да не кажем невъзможно да се свалят килограми. Отговорни за това са хормоните на щитовидната жлеза, както кортизол, естроген и инсулин.

 

 

ВАРИАНТ 3

 

Гладувате, или пазите „диети“ от типа сутрин взимате едно яйце и го варите, на обяд го белите, вечер го помирисвате и го изхвърляте. Или 1 ден ядете само краставици, 2 ден ядете лицерна, 3 ден трънки. Също така много разпространено: ядете само по 1 път на ден или най-много 2. И много други подобни глупости. Такива „ДИЕТИ“ само могат да ви навредят, ясно е че ще свалите няколко килограма по време на самата диета които след това ще си върнете ДВОЙНО. Това е така защото при такава „диета“ губите основно мускулна маса, стресирате организма и го карате да си забави метаболизма за да се съхрани. И ефекта е , че мазнините си остават, вие губите мускули и сте си гладни и дебели постоянно.

 

 

ВАРИАНТ 4

 

Наскоро сте започнали да тренирате и вместо да сваляте – вие качвате килограми !@?

Това е напълно нормално и няма нищо стресиращо, даже напротив това е сигурен признак че тръгвате в правилната посока. При започване на тренировки или по-усилена физическа активност тялото ви изгражда мускулна маса с цел да отговори на стреса на който е подложено и да издържи на натоварването. Не се притеснявайте това ще ви помогне в дългосрочен план да горите много повече калории и да отслабнете много по-лесно. И няма опасност да се превърнете в назобено говедо или в жената мъж от тези дето ги дават в екшън филмите по телевизията.

 


 

В заключение: Има много качествени хранителни добавки които наистина улесняват процеса на отслабване, но те не са вълшебни и няма как да работят 100% във всеки случай. Те не случайно се наричат „ДОБАВКИ“ за да работят и да улеснят живота ни е необходимо да се съчетаят с правилно хранене и движение. Казвам хранене и движение, а не „диета“ и тренировки задължително. Ясно е че целта на много от нас не е да изглеждаме като за състезание по културизъм, а просто искаме да се чувстваме добре в едно здраво и функционално тяло – именно тук добавките могат да помогнат много. С тяхна помощ можем да постигнем това по-лесно и без нон-стоп тренировки в залата + стриктни диети с които да пресмятаме всеки 1 г. храна която приемаме. Но все пак и ние трябва да подпомогнем този процес с минимални промени в начина ни на хранене и движение, за да може това да се случи.