Качване на Мускулна маса - Мас ор Но Мас?

Posted by ivan 04/11/2018 0 Коментари

 

Ако целта ти е да качиш килограми несъмнено си чувал за продукти от типа мас гейнер. Много силно отричан от фитнес и бодибилдинг средите и същевременно много използван от обикновения човек и начинаещият в залата. Едните казват това са пари на вятъра, другите казват това е супер - работи супер и това е моя продукт!

Кой е прав? Дали да си давам парите за това? Има ли нужда?
Отговорът скъпи приятели е - зависи!

ВАРИАНТ 1: Отдал съм живота си на фитнеса и културизма, живота ми е тренировка, ядене, сън. Храня се на всеки 2-3 часа, сметнал съм си всички калории, протеин, въглехидрати, мазнини, витамини, микроелементи. - Тогава Гейнер не ми трябва всичко си набавям с храната и протеиновият шейк!

ВАРИАНТ 2: Работя, уча, имам деца, имам физически тежка работа или тренировка, не се храня редовно, нямам време да смятам калории и да следя всички макронутриенти. Е да, ама искам да изглеждам добре и да мога да излизам на вън без да си слагам 2 павета в джоба за да не ме отнесе вятъра. Искам да мога да се съблека спокойно на плажа без да ме е срам че ми се броят ребрата. Не искам да ставам Конан Варварина, но искам да изглеждам добре. Е как да стане? 

Ами става, гейнера е баш за т'ва - няма да стана мистър Олимпия, няма дори да стана мр. България с него, но ми спестява време и усилия. Когато си начинаещ ти дава силен старт за да се мотивираш и да започнеш да тренираш и да вървиш напред, да навлезеш по-дълбоко в света на фитнеса и спорта.
Като резултат има още след първия месец не е нужно да чакаш години!

# При този вариант мас гейнера е това от което имам нужда, и е крайно време да си взема!